This is a free Purot.net wiki
  • View:

B / Tiina J

Screencast-o-Matic

Screencast-o-Matic on yksinkertainen puhtaasti verkkoselaimessa toimiva näytön tapahtumien tallennussovellus, jonka avulla on helppo tehdä opetusvideoita yms. Tallennukseen voi sisällyttää äänet ja web-kameran kuvan myös. Ohjelman käyttö on myös niin yksinkertaista että esimerkiksi opiskelijat pystyvät itse tekemään "opetusvideoita" tämän sovelluksen avulla.

Ilmaisversiossa videota ei pysty editoimaan tallennuksen jälkeen, eli tallennuksen on onnistuttava kerralla. Tallennuksen pystyy kuitenkin pysäyttämään välillä ja jatkamaan taas. Tallennuksen pituus on ilmaisversiossa säädetty 15 minuuttiin.

Videon voi tallentaa koneelle videotiedostoksi tai ladata suoraan esim. Youtubeen.

Ohjelman käyttöönotto on hyvin nopeaa, koska se ei vaadi mitään asennuksia tai kirjautumisia. Ohjelma toimii Macissa, Windowsissa ja Linuxissa. Vaatii kuitenkin tietokoneelta Java-tuen.

Seuraavassa Eero Nukarin tekemä ohjevideo Screencast-o-maticin käytöstä.

Seitsemän asiaa jotka tulisi tietää Screencast-o-matic -ohjelmasta (The Ohio State University)

 

 

 

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Mielenkiintoinen eli kokeilin ja ihan hyväksi totesin.
outir   (09.12.2013 17:25)
 

Kuulostaa mielenkiintoiselta, jota voisi hyödyntää aikuiskoulutuksessakin.
sarmala   (05.12.2013 20:51)
 

Hyvä ohjelma. Olen itse käyttänyt joskus vastaavaa Jing-ohjelmaa, mutta tämä Screencast-o-Matic vaikuttaa paremmalta. Jingissä on ongelmia äänen kanssa.
suojoh   (25.10.2013 12:01)