This is a free Purot.net wiki
  • View:

Harjoitus 2.B Hanne R.

Popplet

http://popplet.com

Popplet on verkossa toimiva käsitekarttasovellus. Erillisiä tunnuksia Popplettia varten ei tarvitse luoda, vaan kirjautuminen tapahtuu sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Käsitekarttoihin pystyy liittämään myös kuvia tai videoita. Käsitekartat on mahdollista jakaa joko Popplettiin kirjautuneilla käyttäjille tai linkin avulla. Ilmaiseen versioon on mahdollista tallentaa viisi käsitekarttaa. Valmiit kartat voi siirtää Poppletista muualle jpeg. tai pdf.muodossa.

Poppletista on olemassa myös mobiiliversio Ipadille.

Popplet esittelyvideo

MobiiliPoppletin käyttöohje

Poppletin käyttö opetuksessa

Itse olen viime viikkoina hyödyntänyt Popplettia muutamaan otteeseen opetuksessa. Alla yksi esimerkki.

Lukion BI1-kurssi koekertaus

Koekertaustunnilla jaoin opiskelijat ryhmiin ja annoin jokaiselle ryhmälle aiheeksi yhden koealueen kappaleista. Heidän tehtävänä oli koota oman aiheensa pääasiat/käsitteet (aikaa 10 min).

Olin tehnyt valmiiksi Popplet-pohjan, jossa oli kaikki koealueen kappaleet. Ryhmätyöskentelyn jälkeen yksi opiskelijoista tuli kirjuriksi ja ryhmä kerrallaan koottiin pääasiat kappaleista Popplettiin. Samalla kävimme yhdessä läpi tärkeitä käsitteitä ja asioiden välisiä yhteyksiä

Tunnin jälkeen siirsin käsitekartan jpg.muodossa ja tallensin kurssin peda.net sivuilla opiskelijoiden hyödynnettäväksi.

Oletko käyttänyt Popplettia opetuksessa?

Discuss & brainstorm

Only members of this wiki are allowed to contribute to discussions. If you would like to participate in the discussion, send a membership request.

Hyödyllinen, kiitos :)
ikallio   (12.10.2013 13:25)
 

Kiitos sovellus- ja opetuskäyttövinkistä
puroanneka   (12.10.2013 08:35)